tirsdag 3. november 2009

Klimamysteriet!

Vi har i løpet av de siste ukene har vi arbeidet med et spill kalt " Klimamysteriet". Spillet befinner seg på nettet og er av typen ARG. Som står for Alternative Reality game. Det aller første var å registrere seg som gikk enkelt og greit. Så skulle jeg kaste meg ut i spillet. Helt i starten ble jeg veldig frustrert, for å sette seg inn i spillet var sannelig ikke lett!.

Alt jeg skjønte i starten var at jeg kunne spille små spill som omhandlet klimaproblemer. Det kunne for eksempel dreie seg om å styre maneter fra en side av jorden til den andre ved å regulere vann temperaturen osv. Disse små spillene gjorde at man lærte litt om klima og problemer verden over. I tillegg fant jeg ut at disse spille ga meg poeng slik at jeg kunne få en høyere " rang" f eks climate officer osv.

Etterhvert etter og ha bladd igjennom de forskjellige sidene på Internett siden. Fant jeg ut at spillet var noe mer en bare disse små spillene!. Det foregikk også en historie som var " live" og man kunne følge små episoder om en gruppe mennesker som kaller seg " the four" som på datidens tidspunkt var forsvunnet. Her så jeg også at det var et forum hvor man kan samarbeide med folk fra verden over om og hjelpe disse. Det blir også gitt et oppdrag som vi må løse sammen for og hjelpe " the four". I tilegg la jeg merke til at for hver uke kom det også et nytt klimaspill så man kan samle mer poeng.

Nå etter et par timers studering av spillet skjønte jeg mer og spillet ble i mine øyne mer interessant. Det er et helt ok spill, men etter og ha prøvd det ut syntes ikke jeg det fenger meg nok til at jeg vil fortsette å spille spillet. Det er meningen at det skal vare fram til klimakonferansen i København, og her er selve avslutningen på spillet som også gjør at det blir litt spennende og følge med på hva som faktisk skal skje.

Selve hensikten med spillet er jo å få folks fokus på klimaproblemene i verden i dag. Desverre følte ikke jeg at dette funket på meg. Mye av grunnen er fordi det tar for lang tid å sette seg inn i spillet og dette gjør at man rett og slett ikke " gidder" om man ikke må.
Jeg har selv vist spillet til noen av mine venninner men de orker som sagt ikke og sette seg inn for spillet ble for tungvindt.

Selve ideen er jo god og man lærer selvfølgelig litt om klima og trusler i verden i dag om man bruker tiden til å sette seg inn i det. Noe annet positivt er jo at spillet kan opprette samarbeid verden over med tanke på miljøproblemene!


1 kommentar:

  1. Dine erfaringer er lik mange av de andre i klassen. Hvordan skal et slikt spill greie å fange interessen og gjøre at du greier å sette deg inn i spillet raskt?

    SvarSlett